-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:10325 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:9

آيا قمه زدن در عاشورا, جزء عزاداري و كار درستي است ؟ كساني كه براي خودنمايي قمه مي زنند,چه صورت دارد؟

از مراسمي كه در بعضي از شهرستان ها و بلاد شيعي وجود دارد, قمه زني است كه گروهي از عزاداران براي اين كه اظهار آمادگي براي خون دادن و سر باختن در راه امام حسين كنند, انجام مي دهند.

اين عمل از ديرباز: مورد اختلاف مراجع تقليد و پيروان آن ها مي باشد. عده اي آن را جايز مي دانند و گروه ديگربه خاطر تأثير نامطلوبش بر افكار ديگران و موجب وهن مذهب بودن , آن را جايز نمي دانند. البته وضع زماني در اين مسئله بي تأثير نيست . امام خميني 4در اوايل انقلاب در پاسخ سؤالي در اين زمينه فرمود: . حضرت آيةالله فاضل لنكراني مي فرمايد:

انقلاب اسلامي ايران در اكثر نقاط پيدا شده و ايران اسلامي به عنوان ام القراي جهان اسلام شناخته مي شود و اعمال ون رفتار ملّت ايران به عنوان الگوي اسلام مطرح است , لازم است در رابطه با مسايل سوگواري امام حسين 7به گونه اي عمل شود كه موجب گرايش بيش تر به آن حضرت و هدف مقدس وي گردد.

در اين اوضاع مسئلهء قمه زني نه تنها چنين نقشي ندارد, بلكه به علت نداشتن هيچ گونه توجيه قابل فهم مخالفان ثمره اي جز نتيجهء سوء نخواهد داشت . لذا لازم است علاقه مندان به امام حسين 7از اين گونه اعمال خودداري كنند.(1) آيةالله مكارم در پاسخ اين مسئله چنين فرمود: (2)

. رهبر فرزانهء انقلاب , حضرت آية الله

خامنه اي در ديدار جمعي از روحانيون در آستانهء ايّام عاشوراي سال 1373در ضمن بيانات مبسوطي در خرافه زدايي از عزاداري سيدالشهدا فرمود: .

و در پاسخ به نامهء امام جمعهء اردبيل نوشتند: (3)

آن چه از مطالب فوق نتيجه مي گيريم , عبارت است از:

1ـ قمه زدن امروز چون موجب وهن به مذهب است , حرام است و ممنوع .

2ـ اگر هدف آن عده اي كه قمه مي زنند, اين باشد كه مي خواهند آمادگي خود را براي خون دادن در راه اسلام اعلان كنند, بهتر است به جاي اين كار به يكي از مراكز انتقال خون يا درمانگاه ها مراجعه كرده و خون خود را براي نجات جان بيماران هديه نمايند.

گفتني است : وقتي اصل قمه زدن حرام باشد, قهراً جزء عزاداري نيست و كار درستي نخواهد بود. روشن است وقتي قمه زدن حرام باشد, ديگر فرق نمي كند به قصد قربت انجام بگيرد يا خودنمايي .

ضمناً پاسخ سؤالات 15و 48روشن شده است .

(پـاورقي 1.جامع المسائل , ج 1 ص 622

(پـاورقي 2.استفتاآت جديد, ج 1 ص 55

(پـاورقي 3.جزوهء , مجموعه سخنان و استفتاآت و جواب هاي مقام معظم رهبري كه در سال 1415از سوي دفتر تبليغات منتشر شده است .

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.